Bestuurderaansprakelijkheid

Bestuurderaansprakelijkheid

Bestuurderaansprakelijkheid

Bestuurderaansprakelijkheid

Verzekering bestuurdersaansprakelijkheid: bescherm jezelf

Bestuurder zijn, of zaakvoerder van een vennootschap of vereniging, bezorgt je heel wat verantwoordelijkheden. Ontdek hoe je met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ervoor zorgt dat je niet zelf moet opdraaien voor een schadeclaim tegen je bedrijf of je vereniging.

Wat is bestuurdersaansprakelijkheid?

Als bestuurder of zaakvoerder van een vennootschap ben je verantwoordelijk voor je zaak. Dat betekent dat je aansprakelijk gesteld kan worden voor bestuursfouten, zelfs als die niet terecht zijn. Als bestuurder kan je bijvoorbeeld aansprakelijk gehouden worden voor een arbeidsongeval van één van je medewerkers, voor een te duur contract met één van je klanten, of voor een onterecht ontslag van een werknemer.

Waarom je bestuurdersaansprakelijkheid verzekeren?

Door de strenger wordende wetgeving loop je als bestuurder of zaakvoerder van een vennootschap altijd maar meer risico om persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden voor al dan niet terechte fouten. Om je persoonlijk vermogen niet in gevaar te brengen en te vermijden dat je zelf moet opdraaien voor een schadeclaim, kan je een polis bestuurdersaansprakelijkheid afsluiten.

Wat wordt er verzekerd?

Bij schadeclaims tegen je vennootschap beschermt de polis bestuurdersaansprakelijkheid je persoonlijk vermogen. Als je aansprakelijk bent, betaalt de verzekering de schadevergoedingen en je kosten voor je verdediging.

Wenst u meer informatie?

Kom dan gerust een kopje koffie drinken!

Via "my broker" heeft u toegang tot uw verzekeringsportefeuille die beheerd wordt door ons kantoor.
Door middel van uw persoonlijke toegangscode krijgt u een overzicht van de lopende contracten en schadegevallen alsook van documenten.
Tevens kan u berichten in verband met een bepaald dossier via deze weg doorgeven.

Ga naar mijn klantenzone.