VAPZ en IPT

VAPZ en IPT

VAPZ en IPT

VAPZ en IPT

Vrij aanvullend pensioen & IPT

Voor uzelf als ondernemer en zaakvoerder, bestaan er diverse manieren om een extraatje te voorzien bovenop je wettelijk pensioen. Ontdek hieronder alvast enkele mogelijkheden, graag bespreken we deze tijdens een persoonlijk gesprek om de beste oplossing op uw maat voor te stellen. Contacteer Berlassur gerust en wij begeleiden u graag hierbij.

VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen)

Met pensioensparen voor zelfstandigen (of VAPZ), zorg je zélf voor een mogelijke aanvulling bovenop dat lage pensioenbedrag. Zo creëer je meer financiële ademruimte op je oude dag, én geniet je van een fiscaal en sociaal voordeel vandaag.

IPT

Als bedrijfsleider van een vennootschap kun je je pensioen verder aanvullen via de Individuele Pensioentoezegging (IPT). Deze IPT is een individuele levensverzekering. De bijdrage wordt betaald door je vennootschap en is aftrekbaar van je brutowinst.

Je vennootschap betaalt de bijdrage, maar jij bent persoonlijk de verzekerde én begunstigde. De spaarpot is meteen jouw privé-eigendom. Bij uitkering geniet je van een voordelige eindbelasting.

Pensioen

Zelfstandige

Wenst u meer informatie?

Kom dan gerust een kopje koffie drinken!

Via "my broker" heeft u toegang tot uw verzekeringsportefeuille die beheerd wordt door ons kantoor.
Door middel van uw persoonlijke toegangscode krijgt u een overzicht van de lopende contracten en schadegevallen alsook van documenten.
Tevens kan u berichten in verband met een bepaald dossier via deze weg doorgeven.

Ga naar mijn klantenzone.