Mijn pensioen

Mijn pensioen

Mijn pensioen

Mijn pensioen

Pensioensparen en langetermijnsparen

Uw wettelijk pensioen volstaat niet om uw levensstandaard te behouden als u met pensioen gaat. Begin daarom nu al te sparen voor een comfortabele oude dag!

Pensioensparen is een soort langetermijnsparen. Het doel is om aanvullend pensioen op te bouwen bij je wettelijk pensioen. De overheid steunt daarom ook het pensioensparen door het fiscaal aantrekkelijk te maken. Onder bepaalde voorwaarden krijg je immers een belastingvoordeel.

Langetermijnsparen is een vorm van fiscaal sparen. Op de bedragen die je stort, kun je tot 30% belastingvermindering krijgen in het jaar volgend op je belastingaangifte. Hoeveel vermindering je ontvangt, hangt af van je persoonlijke situatie (het netto belastbaar beroepsinkomen, de keuze van het spaarbedrag…). Met langetermijnsparen, bouwt u een aanvullend pensioenkapitaal op en geniet u vandaag van een belastingvoordeel dat u kunt combineren met de belastingvermindering die u voor uw pensioensparen krijgt.

Berlassur begeleidt u graag hierbij, zodat u de juiste en (fiscaal) meest aantrekkelijke keuze kan maken.

Pensioen

Particulier

Wenst u meer informatie?

Kom dan gerust een kopje koffie drinken!

Via "my broker" heeft u toegang tot uw verzekeringsportefeuille die beheerd wordt door ons kantoor.
Door middel van uw persoonlijke toegangscode krijgt u een overzicht van de lopende contracten en schadegevallen alsook van documenten.
Tevens kan u berichten in verband met een bepaald dossier via deze weg doorgeven.

Ga naar mijn klantenzone.